ΨΥΧΑ


Ψύχα
Τι μένει από έναν άνθρωπο όταν φύγουν οι μνήμες του;


Ο Κωνσταντίνος Μίχος μαζί με την Αθηνά Κυρούση, την Μελίνα Ιορδανίδου και την Φωτεινή Μακαρατζή μοιράζονται σωματοποιώντας προσωπικές εμπειρίες από φιλικά και συγγενικά τους πρόσωπα, τα οποία πάσχουν από άνοια / Αλτσχάιμερ, στην υπόγεια σκηνή ανάμεσα στα θεμέλια ενός αρχαίου ρωμαϊκού κτιρίου στο Μικροσκοπικό θέατρο από τις 4 έως 12 Μαΐου.

Η νέα χορευτική παραγωγή της Ομάδας Λάθος Κίνηση εκκινεί από το γεγονός ότι πριν λίγα χρόνια η μητέρα του χορογράφου παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα άνοιας. Κατά την διάρκεια τους συγκέντρωσε εκατοντάδες ώρες εγγεγραµµένου βίντεο µε την εξέλιξη της ασθένειας αλλά και των προσπαθειών του να την καθυστερήσει, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις του από τις σωματικές τεχνικές και το θέατρο. Το σώμα που σιγά-σιγά ξεχνάει κοινωνικές συνήθειες και λειτουργίες πρέπει να βρει καινούργιους τρόπους να κινηθεί. Τα όρια της μνήμης, η ψίχα κάθε ανθρώπου, είναι το αντικείμενο αυτής της ερευνητικής χοροθεατρικής παράστασης.

Ταυτόχρονα καθώς οι μνήμες της μητέρας του περιλαμβάνουν την προπολεμική Ελλάδα, την κατοχή, τον εμφύλιο και την μετεµφυλιακή εσωτερική μετακίνηση στις συνοικίες της Αθήνας, ο χορογράφος περπατά στα αχνάρια της ιστορίας της μητέρας του, η οποία σταδιακά χάνεται, παρουσιάζοντας µια ατομική ιστορία της Ελλάδος του 20ου αιώνα και αντιπαραθέτοντας την προσωπική µε την γενική ιστορία.

Χορογραφία: Κωνσταντίνος Μίχος
Χορεύουν: Κωνσταντίνος Μίχος, Αθηνά Κυρούση, Μελίνα Ιορδανίδου, Φωτεινή Μακαρατζή
Μουσική σύνθεση και ζωντανή εκτέλεση: Paolo Presta, Βασίλης Τζαβάρας

Κείμενα: Παναγιώτης Κουράκος
Σύντροφοι στην δημιουργία: Αναστασία Λύρα και Τιτή Αντωνοπούλου
Φωτισμοί: Κώστας Μπλουγουράς

Αφίσα: Αναστασία Λύρα
Ντοκιμαντέρ: Ελένη Πολυδώρου
Φωτογραφίες: Χριστίνα Σαρλάμη

4,5.6 και 11, 12 Μαΐου 2018 ώρα έναρξης 21:00
Μικροσκοπικό Θέατρο Δεξίππου 5 και πλατεία Tαξιαρχών, Μοναστηράκι
Λόγω των περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η κράτηση στο τηλ 6974450680

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ

Παραγωγή: Λάθος Κίνηση, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού